vineri, 26 octombrie 2007

Definitia jucatorului de fotbal -Nicolae Dobrin-

Pentru ca nu am trait in cea perioada, nu l-am vazut jucand, nu am simtit cu adevarat fotbalul lui Nicolae Dobrin, noi cei tineri nu putem vorbi despre el decat din povestiri si din cateva imagini din meciurile importante ale carierei lui de fotbalist.
Aceste povestiri descriu un model ce trebuie urmat... pentru ca atat ca om si mai ales ca fotbalist a fost un zeu. Placerea de a juca fotbal era impresionanta la Nicolae Dobrin. Indiferent de adversar, scor sau miza meciului "gascanul" juca pentru spectacol, pentru frumusetea jocului, fiind in acelasi timp si eficient. "Dobrin a surclasat acest jos si s-a asezat intr-o zona intangibila: dincolo de chin, scor, faulturi si efort." Stadioanle erau pline acolo unde juca Dobrin si niciodata nu a dezamagit suporterii. Un mare antrenor german ale celor vremuri spunea: "Cunosc doar doi stapani ai balonului Pele si Dobrin".
Placerea de a juca a disparul in fotbalul de azi si de aceea cred ca nu voi apuca sa vad vreodata un "Nicolae Dobrin"... asa cum il stiu de la cei care s-au bucurat de spectacolul oferit de el si care acum il plang si el regreta...

luni, 22 octombrie 2007

Bancuri...

1.Doua bufnite stau pe o creanga.
Una-Buhuhu
Cealalta-Da buhuhu la ma-ta, ca mai speriat.

2.Bula mergea pe cal si dintr-o data a cazut. De ce? S-a terminat calul.

3.O musca intra in curul unui cal.Cand sa iasa, nu mai era calul acolo....

4.Doi orbi la cinema:
-Ba!Tu vezi ceva?
-Nu.
-Hai mai in fata.

5.Un taran avea un cal... si calu nu avea nimic impotriva......

6.Pe un gard erau doi vulturi: unul era plesuv si unul era sa cada.

7.- Salut ba, ti-ai luat urs?
- Nu ma! De ce?
- Am vazut urme de laba la tine in baie.