miercuri, 17 octombrie 2007

Esec total

"O experienta de viata" asa a numit Hagi scurta perioada petrecuta la Steaua, clubul la care s-a consacrat, clubul de care il leaga cele mai fumoase amintiri si unde a venit cu inima deschisa si dornic de performanta.Numai ca geniul lui Hagi ca fotbalist si gloria castigata dealungul anilor nu il ajuta cu nimic in cariera de antrenor. Si asta s-a vazut atat la Timisoara cat si la Steaua. Daca Hagi era un antrenor valoros, in primul rand nu accepta sa preia Steau aflata intr-o situatie dificila si unde urma sa lucreze cu un patron aproape imposibil. Era clar ca cele doaua caractere puternice se respingeau oricat de mult incercau sa ascunda asta. In al doilea rand colaborarea trebuia sa ia sfarsit in momentul in care a aparut implicarea directa a patronului la echipa si dupa jignirile in public adresate lui Hagi. Apoi relatia cu jucatorii, o calitate foarte importanta a unui antrenor, era deficitara. Jucatorii erau deranjati de comportamentul lui Hagi la antrenamente dar si de felul cum gandea meciurile, consecinta fiind un joc foarte slab al echipei atat in campionat cat si in cupele europene.
Ce a urmat?
Becali incearca sa scape de Hagi intr-un fel in care ne-a obisnuit deja iesind in public si atacandul in cel mai jostnic mod.
E pacat ca deciza venirii lui Hagi la Steaua face rau in primul rand echipei, care a avut parte doar de scandal si de schimbari de antrenorii. A fost o decizie luata cu inima nu una profesionista si fiecare a indurat consecintele.

Un comentariu:

catalin spunea...

Eu zic ca Hagi a fost cel mai bun fotblist roman din toate timpurile, dar in ceea ce priveste meseria de antrenor nu se ridica la asteptarile suporterilor si nici a conducerii...este mediocru si poate ar trebui sa se apuce de altceva pentru ca risca sa-si strice faima acumulata si pentru care s-a batut atatia ani in calitatea de fotbalist. Pentru binele lui trebuie sa ia o decizie...